Nejlikan

Alla inlägg den 29 februari 2012

Av Angelica - 29 februari 2012 20:02

Sådär nu så har jag tid att förklara lite mer ingående om min väg till körkortet.


Jag gick och skrev in mej på körskolan i slutet av Augusti, det var då jag kände att jag hade lite överflöd av pengar som jag ville göra något vettigt med, sen hade jag motivationen med.

Jag lånade teoriböcker av Madde, dom är några år gamla men funkade utmärkt att plugga i.

Min första körlektion tog jag i September. Jag började att köra med en lärare som heter Niklas. Han var mycket bra och rätt så hård men rättvis. Tyvärr slutade han så då hade jag lite olika lärare ett tag men sen så fastnade jag för Joanna. Så jag och Joanna har kört väldigt mycket ihop.


Det har blivit MYCKET tidiga morgnar med körning och sena eftermiddagar med teori. Alla människor är olika men det som jag tyckt har varit svårast är körningen, inte teorin.


Sista veckan i September gjorde jag risk1an.

Sedan var det dags för risk2an (halkbanan) som jag gjorde den 4 Oktober på förmiddagen. Det var himla roligt, inte bara momenten man fick göra utan att få utbyta lite med dom som man var där med, för dom kom ju från olika platser kring Stockholm och det var olika ålder och erfarenheter. Jag rekommenderar verkligen gillingebanan i Vallentuna.


Teoriprovet gjorde jag i Stockholm den 11 Januari och jag kände mej väldigt säker, jag vet att jag tänkte "det som jag inte kan nu kommer jag ändå inte lära in av att sitta o läsa nåra timmar innan" så jag gick dit, jag var rätt nervös innan vi satt oss tillrätta och vi skulle köra igång.

Många satt där inne o sucka o stöna, jag hade lite svårt att fatta varför, då jag tyckte de flest frågor var lätta, det krävs ju att man tänker efter men även mycket sunt förnuft.. Jag var den 3e som lämnade salen (jag segade för jag ville inte vara först ut ifall jag inte skulle få godkänt) när jag tryckte på "rätta" så slog hjärtat hårt men sen kom den underbara gröna texten där det stod GODKÄNT med hela 58 poäng, såå grymt nöjd var jag!!!


Min första uppkörning hade jag 16 Januari. Jag var rätt nervös men tyckte att det gick helt ok förutom lite småfel, han som jag körde upp med tyckte att mycket var fel, så jag kuggade. Otroligt besviken och deppig var jag. Så vi tog ett uppehåll med körningen.


Andra uppkörningen som var 6 Februari så var jag inte nervös alls. Jag fick samma jävla hopplösa människa som verkligen bestämt sig för att kugga mej, jag körde riktigt bra vilket min körlärare också tyckte, han kuggade mej på en liten skitsak som min lärare inte förstod alls. Finns inte så mycket att göra åt saken, dom där människorna har stor makt. Konstigt nog var jag inte besviken eller ens arg utan mest uppgiven.


Då var det dags, 3e gången gillt den 20 Februari. Jag körde med en annan lärare då Joanna hade semester (körläraren följer med på uppkörningar). Den första jag ser när vi kommer upp till trafikverket är den där hemska människan och hoppas verkligen att jag inte får honom igen. Tur som jag har så får jag en annan kille, som är lugn, trevlig och verkligen ser helheten i körningen. Körningen kändes bra men jag vågade inte hoppas på för mycket. Han sa dock den mest underbara mening man kan säga "din körning idag bedömmer jag är godkänd" HEELT UNDERBAR KÄNSLA!!!




Nu förstår jag att ni är nyfikna på vad detta kostade, då vill jag först bara klargöra att jag har INTE haft möjligheten att köra privat med någon så jag har endast kört på körskola ca 2-3lektioner/vecka.


Jag börjar köra i September och blev klar 20 Februari så det tog ca 5 månader för mej.


Så om man lägger ihop 40 körlektioner+ halkan+ riskettan+ teori+ 3 uppkörningar+ syndundersökning+ tillverkning av kortet = 27 000kr.

Nu är det såå värt varenda krona och det är ju pris per användande som gäller, detta körkort ska jag ju ha hela livet.


Jag är så himla stolt som har betalat hela körkortet själv, men framförallt att jag lyckades, vilken egoboost!






Presentation

Den här bloggen handlar helt om mej och mitt liv. Mycket tankar och känslor men även ytligt flamms finns det plats för. Jag hoppas att jag genom bloggen kanske någon gång kan ge stöd i sorg, ett glädjande leende eller bara en igenkänningsfaktor

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards