Nejlikan

Alla inlägg den 16 september 2013

Av Angelica - 16 september 2013 12:31

Då var vi tillbaka i höstkyliga Sverige efter en härlig vecka på Mallis, som iofs har inneburit både regn, mulet o lite sol.
Vi åkte förra Lördagen den 7:e till Mallorca, närmare bestämt Cala Mayor som ligger ca 1mil från Palma.


Jag kommer sammanfatta med text idag så får ni se lite bilder när jag lagt in dom på datorn.


Lördagen innebar incheckning sen strosade vi runt lite i Cala Mayor o kolla läget innan vi la oss på stranden o badade i underbara medelhavet.


Söndagen: Frulle (vi hade frukostbuffé hela veckan så det var toppen) sen informationsmöte på fm. Blev lite strandhäng.


Måndag: Då åkte vi in till Palma o turistade. Vi gick direkt till Katedralen (La Seu) och det kan jag säga att det var något av det vackraste o pampigaste jag sett. Det går knappt förklara med ord, fantastisk katedral! Sen strosa vi runt lite o butiker, kollade lite nere vid hamnen. När vi var grymt trötta i fötterna åkte vi hem igen. Blev en heldag.


Tisdag: Vi hyrde bil denna dag. På Mallis kör typ alla med små bilar, vi skulle fått en opel corsa men blev uppgraderade två klasser för att dom inte hade nån corsa inne så det blev en Nissan Qashqai. Skapligt stor för dom små vägarna, men himla trevlig bil.

Vi drog rakt österut till Manacor o pärlfabriken (Mallorca är känt för sina pärlor) där köpte jag ett hängsmycke till mej själv och ett armband till Tessan som passade fåglarna medan jag var borta.

Vi fortsatte österut till Porto Cristo och drakgrottorna, det är droppstensgrottor som är rätt häftiga att se.

När vi sedan skulle till västkusten så tog vi småvägar. Upp på höga höjder med svindlande utsikter. Där kunde man inte ångra sig o vända direkt det var bara att åka (väldigt smala vägar, med serpentinbackar upp). Dock tog det mycket längre tid så vi orkade inte åka hela kuststräckan från Valldemossa o ner utan från Valldemossa tog vi motorvägen till Palma sen hem till hotellet. Detta var också en heldagsutflykt med många timmar i bil.


Onsdag: Vi bestämde oss för att ta det lite lugnt. Vi tog bussen till ett shoppingcenter som låg rätt nära som heter Porto Pi. Såg inte så stort ut men kom man under jord så var det flera våningar och hur mkt shopping som helst. Vi köpte lite kläder. På kvällen var vi ute på våran favvorestaurang och åt fantastiskt mat. Hade endast ätit lunch där innan men middagen var världsklass.


Torsdag: En dag med enbart strandhäng efter allt fara runt. Solbadade hela dagen i stort sett. Vi hade en jättefin sandstrand vid hotellet. Supersmidigt o bara knata ner.


Fredag: Solbadsdag det också. Vi hade bäst väder Tors o Fre. Kvällen avslutades med middag på favvostället.

En fantastisk vecka. Vädret kunde varit lite bättre.Var mest mulet på dagarna o regnade på nätterna men några fler soltimmar hade varit toppen. Underbart med miljöombyte, värmen och intressanta människor. Folk är himla tillmötesgående o trevliga på Mallis. Vi är supernöjda med veckan.


Bloggar en hel del i veckan är tanken iaf. Så häng med!


Presentation

Den här bloggen handlar helt om mej och mitt liv. Mycket tankar och känslor men även ytligt flamms finns det plats för. Jag hoppas att jag genom bloggen kanske någon gång kan ge stöd i sorg, ett glädjande leende eller bara en igenkänningsfaktor

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards